شاید برای شما هم سؤال پیش آمده که اینقدر فلت می گویند، فلت چیست و در چه جاهایی استفاده می شود و چه کسی طراحی فلت را به اوج رساند پس با ما همراه باشید…

مدتی است که در طراحی‌ های مدرن و جدید از تکنیک «طراحی تخت» یا Flat Design استفاده می‌ شود و در حال حاضر به علاقه‌ی اکثر طراحان وب و گرافیست‌ ها تبدیل شده است .

طراحی فلت یک سبک جدید در طراحی سایت به شیوه تخت هست که با ورود رابط کاربری مترو ویندوز ۸ ایده آن شکل گرفت. این نوع سبک یک طراحی کاملاً CSS است که با رابط کاربری ساده ایجاد می شود و در عین ساده بودن بسیار زیبا، سبک و شیک می باشد.

همانگونه که ذکر شد، اولین بار مایکروسافت در طراحی ویندوز ۸ و رابط کاربری مترو این نوع طراحی را استفاده کرد و بعد از آن گوگل هم در محصولات و سرویس‌های خود از فلت دیزاین استفاده نمود. اگر چه پیش از این هم نوعی طراحی فلت وجود داشته اما مایکروسافت نقش پر رنگی در جا انداختن و ارائه یک تعریف جدید در قالب یک نمونه‌ ی عملی از طراحی تخت دارد.

فلت دیزاین واقعا جذاب، زیبا و محبوب می‌ باشد و می‌تواند پیام یا توضیحات مثلا یک محصول را به‌خوبی به بازدید کننده وب‌سایت یا اپلیکیشن برساند.

win8-metro

در طراحی فلت قوانینی وجود دارد که شما برای اینکه بتوانید اسم طراحی خودتون رو فلت بذارید باید از این قوانین پیروی کنید:

  1. عدم استفاده از گرادینت
  2. استفاده ۹۹ درصدی از CSS و استفاده حداقلی از عکس
  3. رابط کاربری ساده به سبک مترو ویندوز ۸
  4. استفاده از رنگ های گوناگون
  5. داشتن استایل تخت مانند

اما ویژگی های بارز طراحی تخت در چیست که انقدر طرفدار پیدا کرده است؟!

فلت دیزاین تازه ، تمیز ، لایت و مدرن است و در حال تبدیل شدن به یک استاندارد طراحی در وب و لوگو تایپ‌ها می‌باشد . در کنار استفاده از تایپوگرافی و فضای سفید ، استفاده از رنگ‌های روشن هم در طراحی‌های مدرن دوباره دارد جا می‌افتد و نمونه‌ی بارز آن سایت‌های مایکروسافت می‌باشد (مثل همان سایت بالا) . به‌مانند خیلی از تکنیک‌ها و سبک‌های دیگر که باب می‌شوند فلت دیزاینهم مشخص نیست تا کی علاقه‌ی اول طراحان وب خواهد بود . اگرچه دوره آن به‌سر خواهد رسید اما باعث بوجود آمدن یک انقلاب در طراحی وب شد.

اصلا نمی‌شود گفت که فلت دیزاین فقط «خیلی جذاب» است. این سبک همچنین خیلی هم کاربردی و مفید است. اینگونه که این نوع طراحی ساده است و سعی در کم کردن جزئیات و گرایش به سمت مینیموم دارد. سبک آن حذف کردن تمام المان‌ هایی است که باعث پرت شدن حواس کاربر می‌ شوند و تمرکز بر روی محتوا و اهداف سایت را بالا می برد.

flat-google-plus

فلت دیزاین بازدهی بالایی دارد. اینگونه که در نبود المان‌ها و چیزهایی که باعث پرت شدن حواس کاربر می‌شود خط دید کاربر مستقیماً بر روی قسمت‌ های لازم وب‌ سایت خواهد بود و هرچه را که می‌ خواهد خیلی سریع پیدا خواهد کرد و سایت به اهداف خود دست می یابد و موفق خواهد بود.

اینترنت موبایلی بیش از پیش گسترده شده است و این الزام برای یک وب‌سایت وجود دارد که بر روی دستگاه‌ ها با رزولوشن‌ های مختلف به‌خوبی نمایش داده شود و به همین دلیل در حال حاضر طراحی رسپانسیو (واکنش گرا) بسیار اهمیت پیدا کرده است. با طراحی تخت دردسر خیلی کمی برای رسپانسیو کردن وب‌سایت داریم زیرا که المان‌ها جزئیات زیادی ندارند، اغلباً ساختار سایت گریدی است، تایپوگرافی‌ ها خیلی راحت در دستگاه‌های دیگر هم نمایش داده می‌ شوند و … . به طور مثال یک دکمه که در طراحی سنتی دارای استایل و برآمدگی می‌باشد و در یک موبایل نمایش آن خیلی بد است. اما در طراحی تخت یک دکمه با CSS، یک رنگ روشن و یک تایپوگرافی می‌باشد و خیلی راحت در تمام دستگاه‌ها قابلیت رسپانسیو و آداپتیو شدن دارد.

در نهایت ذهنتان را آزاد کنید!! اجازه دهید ذهن خلاق شما فعالیت کند. اشکالی ندارد اگر حتی ۱ ساعت به فکر کردن بپردازید. با قوه تخیل خودتون ایده ها را در هم ترکیب و در کنار هم بگذارید و بعد اون رو روی کارتون پیاده سازی کنید. این اولین قدم برای یک طراحی حرفه ایی فلت هست …