طراحی پارالکس یکی از گرایشات جدید در طراحی وب است که در ان با Scroll کردن صفحه یا حتی تکان دادن اشاره گر موس اتفاقات خاصی مانند تکان خوردن اشیاء، تغییر زاویه دید، حرکت پشت زمینه صفحه در خلاف یا موافق اسکرول با سرعت های مختلف و… اتفاق می افتد. این تکنیک جدید در طراحی وب با نام پارالکس (Parallax) شناخته می شود. برای مثال سایت شخصی بنده از طراحی پارالکس برخوردار است. اما طراحی پارالکس از کجا شروع شده است؟

پارالکس اولین بار در دهه ۱۹۴۰ برای نمایش عمق در بازی های دو بُعدی ویدئویی ایجاد شد. بعد ازآن در دهه ۱۹۸۰ این روند محبوبیت بیشتری پیدا کرد. امروزه این گرایش به عنوان بخشی از ویژگی های اسکرول کردن درطراحی صفحات وب به کار می رود که در آن عکس پشت زمینه صفحه (Background) ازعکس بالاتر آن (Foreground) آرام تر حرکت می کند. این گرایش تقریبا از گرایشات جدید و جالب در طراحی سایت به شمار می رود.

تکنیک پارالکس در طراحی صفحات وب بسیار رایج شده است. چرا که توقعات کاربران از آنچه که در مرورگر خود مشاهده می کنند بسیار بالا رفته است. کاربران دوست دارند وب سایت های مهیجی را ببینند. بنابراین استفاده از تکنیک پارالکس یکی از انتخاب های بسیار مفید برای این موضوع است و ناخودآگاه وب سایت های با طراحی پارالکس بیشتر در ذهن کاربر وب سایت می ماند و بسیاری از شرکت ها و برند های معروف دنیا از این سبک برای آشنایی کاربران خود با وب سایتشان استفاده می کنند. اما آیا می دانید که پارالکس چگونه کار می کند؟

در تکنیک پارالکس عکس ها در بُعد ها و سرعت های مختلفی به نمایش در می آیند که باعث ایجاد عمق در صفحات می شود. تکنیک پارالکس بسیار شبیه کارکردن با لایه ها است بنابراین باید با این لایه ها به درستی کار کنید تا بتوانید افکت های زیباتری را خلق کنید.

پارالکس

در بحث تصویر شناسی مطرح است که همیشه تمرکز کاربر بر روی نقطه مرکزی آن چیزی است که دارد می بیند، پس زمینه های گوناگون در سرعت های مختلف خود به حرکت در می آیند و حس عمق و حرکت را برای کاربر ایجاد می کنند. در واقع می توان گفت این تکنیک در طراحی صفحات وب راهی برای متحرک سازی عکس های پس زمینه است.

یکی از نکات خیلی مهمی که لازم است به آن اشاره شود کاربرد صحیح این تکنیک است. توجه کنید که برای چه موضوعی می خواهید از این تکنیک در طراحی صفحات خود استفاده کنید. طراحی پارالکس باید طوری در وب سایت استفاده شود که کاربر برای پیدا کردن سرویس های مورد نظرش دچار مشکل نشود، به خصوص در وب سایت هایی که مطالب زیادی دارند. پس اگر وب سایت شما دارای محتوای زیادی است و نمیخواهید توجه کاربر از محتوا گرفته شود پس تکنیک پارالکس در اینجا گزینه خوبی نیست.

در آخر میتوان گفت با استفاده از تکنیک پارالکس میتوان راه جذابتری برای نمایش اطلاعات طولانی در وب سایت ها برای کاربران ایجاد کرد. ولی مطمئنا بعد از این تکنیک نیز تکنیک های جالب تری در آینده خواهند آمد.

در زیر چند مورد از سایت های با طراحی پارالکس را برای شما معرفی ده است که در زیر می توانید آن ها را مشاهده نمایید:

سونی

sonypara

jQuery Conference

02parallax

Nintendo

۰۳parallax