متاسفانه تعداد کودکانی که “Call of Duty” بازی میکنند، نه فقط در ایران، که در همه جای دنیا بسیار زیاد است. همانطور که میدانید، بر اساس رده بندی جهانی، این بازیها مناسب افراد زیر 15 سال نیستند. اما تقاضا برای آنها زیاد است.
حالا این وظیفهی والدین است تا اجازه ندهند فرزندانشان بازیهایی که مناسب سن آنها نیست را انجام بدهند. راهی که این پدر سوئدی برای متقاعد کردن دو فرزند خود در پیش گرفته است، جالب و البته کارامد است!
Carl-Magnus Helgegren روزنامهنگار سوئدی برای متقاعد کردن دو فرزند زیر 15 سال خود به بازی نکردن آخرین شمارهی منتشر شده از ندای وظیفه، به آنها گفته بود که تا زمانی که حقیقت جنگ را درک نکنند، اجازهی بازی ندارند.
وی در راستای همین مسئله، به جای اینکه به سراغ یک کتاب آموزشی یا فیلم مستند برود، فرزندان خود را به یک منطقهی جنگی برد تا از نزدیک این موضوع را درک کنند. بنابراین، این خانوادهی سوئدی در یک سفر به منطقهی جنگی در اورشلیم، جبهههای جنگ را از نزدیک مشاهده کردند.
Helgegren اظهار داشته است که دو پسر او، با دیدن این منطقهی جنگی کاملا متاثر شدند. پرسنل بیمارستانی برای آنها در مورد حملات روزانه به کودکان توسط افراد مسلح توضیح دادند و آنها خود شاهد وضعیت زندگی آوارگان جنگی بودند.
Helgegren در مصاحبهای با روزنامهی گاردین میگوید:
آنها خیلی ناراحت بودند. پسر کوچکترم میخواست تفنگ بادی خود را بیاورد و از کودکان دفاع کند. من برای او توضیح دادم که باید به این تصمیم بیشتر فکر کند، چراکه همهی این اتفاقات زمانی افتاده است که یک نفر یک اسلحه به میدان آورده و اضافه کردن اسلحهای دیگر چیزی از مشکلات کم نمیکند.
در راه بازگشت به سوئد، دو فرزند Helgegren گفتند که دیگر نمیخواهند بازیهای جنگی بازی کنند، چرا که “اینکار درست نیست”.
Helgegren در مورد نظارت والدین بر روی بازیهایی که کودکان انجام میدهند میگوید:
اغلب از والدین میشنوم که میگویند: ‘بچهی من این بازیها را خیلی انجام میدهد و من نمیدانم چه کار کنم تا از اتاقش بیرون بیاید.’ دفعهی بعدی که من چنین حرفی از طرف کسی بشنوم به او خواهم گفت: ‘مسئولیت چیزی که فرزندتان بازی میکند را به عهده بگیرید، و یا آن را متوقف کنید یا یک بلیط بخرید و بروید جایی جنگ را نشان بچههای خود بدهید؛ یا یک کتاب بخرید و به آنها آموزش بدهید.
وی در این مورد ادامه میدهد:
من فقط فکر میکنم که این را به فرزندانمان مدیون هستیم. اگر به آنها توجهی نکنیم، نمیتوانیم بگوییم که امیدواریم دنیا تغییر کند و به جای بهتری تبدیل شود. اگر آنها از اوضاع با خبر نباشند، چگونه میتوانند برای تغییر دنیا تلاش کنند؟
از اینکه این راهکار پدر سوئدی کارآمد بوده است بسیار خوشحالیم. اما قبل از اینکه فکرهای خطرناک به سرتان بزند، باید بگویم که این بازدید در فروردین ماه صورت گرفته است و در آن زمان هیچ جنگی در حال وقوع نبوده است. در حال حاضر این منطقه درگیر جنگ غزه و رژیم صهیونیستی است. بازدید این خانوادهی فرهیختهی سوئدی به صورت کاملا ایمن و در تعطیلات انجام گرفته و آقای Helgegren خود یک جهانگرد ماهر است.
متاسفانه معضل توجه نکردن به رده بندی سنی بازیها در کشور ما نسبت به دیگر نقاط جهان شدیدتر است. به راستی، چند تا بچه دبستانی میشناسید که کالآو دیوتی و جیتیای بازی نکرده باشند؟ وقت آن است که بزرگترها نظارت بهتر و دقیقتری بر آنچه فرزندانشان بازی میکنند داشته باشند و رعایت این مسئله را به فرزندان خود بیاموزند.