در سال 2004 مسئولان شهر مونیخ، سومین شهر بزرگ آلمان، تصمیم گرفتند تمامی سیستمعاملهای ویندوز روی دستگاههای کارمندان تحت نظرشان را به لینوکس تغییر دهند.
در آن زمان به گفتهی مسئولان شهری این سیستمعامل متنباز که LiMux نامگذاری شد میتوانست برایشان ارزانتر، قابلاطمینانتر و ازنظر سیاسی صحیحتر باشد.
حالا پس از 10 سال گذشت از شروع کار به نظر میرسد مونیخیها از روند کار ناراضی هستند و به اهداف خود دست پیدا نکردهاند. یکی از مقامات مونیخ گفته که یک سازمان مونیخی از سودمند نبودن لینوکس گله کرده که البته نامی از این سازمان نبرده است.
تا سال 2009 سیستمعامل LiMux بر روی بیش از 9000 دستگاه در حال استفاده بود.
مشکل دیگر اینجاست که وقتی مونیخیها پا به بیرون از این شهر میگذارند نمیتوانند بهراحتی با دیگر دستگاهها تعامل داشته باشند و به دلیل اکوسیستم ناشناختهی لینوکس نمیتوانند به اشتراک فایلها و یا خیلی کارهای دیگر بپردازند.
چیزی که واضح است این است که سیستمعامل متنباز لینوکس قاعدتاً به دلیل متنبازی باید هزینهها را کاهش دهد چون رایگان است؛ اما چیزی که برای مونیخ اتفاق افتاد این بود که این هزینهها افزایش یافت و حتی بیشتر از هزینهی بهکارگیری ویندوز شد. دلیلش هم این بود که برای راهاندازی لینوکس مجبور بودند برنامهنویسان حرفهای به کار بگیرند تا برایشان امکاناتی را در لینوکس فراهم کنند که مدنظر است.
حالا مونیخیها قصد دارند دوباره به همان سیستمعاملی برگردند که پیش از مهاجرت به لینوکس از آن استفاده میکردند؛ یعنی ویندوز مایکروسافت.